Savić odredio tim: Šampioni iz Kazanja na EP u Beogradu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je danas sastav za šampionat Evrope u Beogradu, koji je očekivani isti kao i na prvenstvu sveta u Kazanju gde je osvojena zlatna medalja.

Sa širem spiska od 18 igrača otpali su: Dimitrije Rističević (Partizan), Nemanja Ubović (Breša), Viktor i Strahinja Rašović (Barselona) i Gavrilo Subotić (Partizan).

Treće evropsko zlato u nizu pokušaće da osvoje: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Živko Gocić (Solnok), Sava Ranđelović (Breša), Miloš Chuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Galatasaraj), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Pro Reko), Stefan Mitrović (Solnok), Branislav Mitrović (Eger).

“Zadovoljan sam pripremama i igračima koji su bili sa nama. Stalno ponavljam braća Rašović, Ubović, Subotić i Rističević su takođe reprezentativci i ako nastave da ovako rade biće dobro i za njih i za srpski vaterpolo. U ovom trenutku sastav iz Kazanja ima prednost”, izjavio je Savić, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Srbija će na šampionatu Evrope, koji se održava od 10. do 23. januara u Beogradskoj KOMBANK areni, igrati u B grupi protiv selekcija Hrvatske, Francuske i Malte.

(Tanjug)

Ostavite komentar