U trendu

Savić: Salcburg meč sezone; Degenek: Ostali na nogama

TRNAVA – Kapiten fudbalera Crvene zvezde Vujadin Savić i saigrač iz odbrane Miloš Degenek izjavili su da su preživeli „tuču“ i provokacije Spartaka iz Trnave i da je zato prolaz značajniji, kao i da se neće na tome zaustaviti već preko Salcburga pokušati da izbori mesto u Ligi šampiona.

Crveno-beli su posle produžetaka savladali Spartak 2:1 u revanšu u Slovačkoj i obezbedili evropsku jesen drugu godinu u nizu.

„Dobro smo im se suprotstavili, bili smo spremni na borbu. Tukli smo se 120 minuta i jako sam ponosan na ekipu. Četvorica igrača bila su pod injekcijama ovu utakmicu, a u Beogradu neki pod temperaturama… Veliku stvar smo napravili“, rekao je Savić novinarima posle utakmice.

Savić je imao zamerke na račun slovačkog tima zbog provokacija i grube igre, koju je osetio lično zbog povrede glave.

„Ne bih da tražim grube reči za njihovu igru, jesu provocirali, imamo te povredice, ali bitno je da su svi ostali zdravi kada su u pitanju mišići i da nema ozbiljnih povreda“, navodi Savić, uz napomenu da je Marek Bakoš koga je čuvao veoma „prljav“ igrač i da konstantno provocira.

Pred duel sa austrijskim Salcburgom za LŠ, Savić ističe da prvak Srbije može da se nosi sa prošlosezonskim polufinalistom Lige Evrope.

„Sada se spremamo za dalje, za utakmicu sezone. Pokušaćemo da napravimo veliki uspeh i uđemo u Ligu šampiona. Nažalost, igraćemo pred praznim tribinama kod kuće, što je veliki hendikep za nas. Nema smisla igrati fudbal bez navijača, ali takve su okolnosti. Borićemo se, a tamo ćemo sigurno imati ogromnu podršku“.

Savićev partner na poziciji štopera Miloš Degenek kao ključ pobede označio je veliku borbenost.

„I pre utakmice sam rekao da će pobediti onaj ko poslednji ostane na nogama. Uradili smo ono što smo hteli. Nekome su šili glavu, nekome je nos iskrivljen, ali vredelo je“, rekao je Degenek.

Prema njegovim rečima, sada je u mislim duel sa Napretkom u Superligi, pa tek onda Salcburg.

„Idemo korak po korak, prvo Kruševac, a onda i protiv Salcburga da ostvarimo pozitivan rezultat u Beogradu. Najvažnije je da smo obezbedili Evropu drugu godinu zaredom“, zaključio je Degenek.

Crvena zvezda u utorak dočekuje Salcburg pred praznim tribinama zbog kazne UEFA, a revanš je osam dana kasnije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.