U trendu

Selektor Srbije zadovoljan pobedom i reakcijom ekipe

Selektor ženske vaterpolo reprezentacije Srbije, Vladimir Bajković rekao je da je veoma zadovoljan pobedom svog tima nad Hrvatskom, prvom na Evropskom prvenstvu i prvom za Srbiju na evropskim prvenstvima uopšte.

„Izuzetno sam zadovoljan kako smo odgovorili nakon lošeg početka, pogotovo u drugom delu utakmice, kada smo prelomili i nakon toga rutinski došli do trijumfa“, rekao je Bajković novinarima posle meča.

Hrvatska je večeras povela sa 3:1, ali je Srbija preokrenula i na kraju slavila. Domaći tim je u prvom kolu izgubio od Nemačke sa golom razlike, postignutim u finiušu meča.

„Videli smo večeras kako jedan neiskusan tim igra pod pritiskom. Znali smo da će ova utakmica biti izuzetno teška nakon emotivnog pražnjenja posle poraza od Nemačke“, rekao je Bajković.

Novinari su selektoru rekli da je ovo prva pobeda Srbije na kontinentalnom takmičenju.

„Ja to uopšte nisam znao, ali sad sam izuzetno srećan. Siguran sam da će to devojkama mnogo značiti za nastavak takmičenja“, rekao je on.

Srbiju sada čekaju utakmice protiv jednih od glavnih favorita za medalju, Španije i Italije.

„Želeo bih samo da u njima igračice budu mirne i stabilne. Jasno je da nismo na njihovom nivou, a svoju šansu treba da tražimo protiv Francuske“, rekao je Bajković.

Kapitenka Dragana Ivković priznala je da je tim na početku igrao pod utiskom poraza od Nemačke.

„Slabije smo počele ovu utakmicu, jer smo bile užasno istrošene posle poraza od Nemačke. Uspeli smo da se vratimo i da zabeležimo pobedu, što je meni izuzetno drago. Verujem da možemo još bolje da igramo i da će to biti tako iz utakmice u utakmicu“, rekla je Ivkovićeva.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.