U trendu

Šokantan poraz: Svetskog šampiona izbacio 23-godišnji amater

Roni O’Saliven pretrpeo je jedan od najšokantnijih poraza u istoriji sporta. Svetskog šampiona u snukeru porazio je danas amater Džejms Kahil.

Svetski broj jedan izgubio je 10-8 nakon početne serije 5-4 u meču prvog kola u Svetskog šampionata u Šefildu. Petostruki šampion bio je potpuno rastrojen za stolom, ali je ipak uspeo da izjednači na 8-8 posle brejka od 89. Ali Kahil, 23-godišnji amater iz Blekpula, čiji je najbolji plasman 76. mesto na svetskoj rang listi, smireno je došao do pobede u poslednja dva frejma.

O’Saliven se prethodno žalio na probleme sa nesanicom i delovao je umorno dok je sedeo na stolici između razbijanja. Ipak, stručnjaci smatraju da šampion ne bi trebalo da traži izgovore za ovako šokantan poraz.

– Uvek sam verovao u sebe i u to da mogu da pobedim bilo koga – rekao je Kahil posle meča i dodao: Posle jednog poena sam verovao da sam gotov. Takođe sam mislio da ću biti nervozan u današnjem meču, ali nadam se da sam se dobro pokazao. Odlično je što sam se kvalifikovao i što sam pobedio Ronija – izjavio je Džejms, koji je 2013. godine postao profesionalac u snukeru, ali je kasnije izgubio pravo učešća na većim turnirima.

Govoreći o svom problemu sa nesanicom, O’Saliven je rekao da su „udovi bili teški i da je bio izmučen“. – Nisam imao snage, borio sa se da ostanem budan. Osećao sam se potpuno užasno – priznao je petostruki svetski šampion i osvajač sedam masters titula.

– Morate da izađete i da se osećate dobro. Psihički sam bio spreman, imao sam dobru seriju i trudio sam se da je održim, ali Kahil je izašao i odigrao brilijantno – priznao je O’Saliven.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar