U trendu

Ivana Španović državnim rekordom, skokom 7.24, osvojila zlato na EP (video)

U prvom skoku Ivana je napravila prestup, pa je njen daleki let ostao bez rezultata. Nije se obeshrabrila, i već u drugoj seriji skočila državni rekord, 7.16m, prenose mediji u Beogradu.

Srpska atletičarka ostvarila je tako PETI najbolji rezultat svih vremena u Evropi, a ŠESTI na svetu!

Zatim pokazuje srce, Ivana Španović – zaleće se i poboljšava rezultat, novim rekordom ‚ 7.24m  što je samo 13 cm manje od svetskog rekorda u skoku u dalj.

Ovo je treći najbolji skok u istoriji dvoranskih prvenstava

Skok Španovićeve iz treće serije je treći najbolji u istoriji dvoranskih skokova u dalj: između njenog ostvarenja (7,24) i onog Hajke Dreksler (7,37) je još samo let Sovjetkinje Galine Čistjkakove, koja je skočila 7,30 u januaru 1989. Sa treće pozicije Ivana je potisnula Amerikanku Britni Ris, koja je 11. marta 2012. skočila 7,23.

U četvrtoj seriji, Ivana Španović je i treći put premašila državni rekord koji je do ove nedelje bio na snazi, skočivši 7,17, dok je u 5. seriji skočila 7.15, a nakon toga je počelo slavlje.

Skočivši u finalu u beogradskoj Kombank areni čak 7,24 metara, Ivana je ne samo odbranila kontinentalnu titulu, već ušla u istoriju, jer je u pitanju najbolji ženski skok u dalj u istoriji Srbije, a treći najbolji svetski dvoranski skok svih vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.