U trendu

Sulejmaniju posebno vruć doček u Elbasanu

Fudbalski reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani biće posebno pod lupom albanskih navijača na sutrašnjem meču dva tima u Elbasanu, pišu lokalni Gazeta i Zeri.

Sulejmani je rođen u Beogradu, poreklom Goranac sa Kosova, ali je fudbaler Jang Bojsa oduvek govorio da želi da igra samo za Srbiju.

„Nikada nikome nisam pretio, niti rekao da bih uzeo albansko državljanstvo jer nisam nikada o tome razmišljao. Uvek sam hteo da igram za svoju zemlju, Srbiju“, prisetili su se Albanci Sulejmanijevog intervjua iz 2006. godine.

Bivši igrač Partizana dobio je poziv za meč protiv Albanije, ali nije sigurno da li će bude u startnoj postavi.

Utakmica I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se sutra od 20.45 sati.

Matić: Spreman sam, atmosfera u Elbasanu dodatni motiv

Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Matić rekao je danas da je spreman da zaigra sutra protv Albanije u Elbasanu i poručio da će pune tribine biti samo dodatni motiv za dobru igru.

„Spreman sam, trenirao sam danas maksimalnim intezitetom i sigurno igram. Što se tiče atmosfere koja nas čeka, znamo da će biti pun stadion, ali mogo bolje je da igramo pred punim tribinama, nego bez navijača. Siguran sam da će to biti dodatna motivacija za nas“, rekao je Matić novinarima uoči polaska u Tiranu.

Matić je dodao da je Albanija ima dobar tim, ali da očekuje da Srbija pokaže sav kvalitet na terenu.

„Nećemo se osvrtati na provokacije, čak je i normalno da ih bude na jednoj utakmici. Za nas je najvažnije da sav fokus bude na teren i da pokažemo maksimum“, zaključio je Matić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.