U trendu

Suze i emocije na oproštaju Totija, plakao ceo stadion, saigrači (video)

Kada ceo život provete u jednom klubu kojem ostavite srce i dušu onda dobijete oproštaj kakav je upriličen Frančesku Totiju na krcatom “Olimpiku”, prenose Večernje novosti.

Po završetku utakmice sa Đenovom i pobede koja je odvela Romu direktno u Ligu šampiona niko nije mogao da sakrije emocije. Plakao je ceo stadion, Toti, njegovi saigrači, porodica, deca. Nešto što niko ne bi mogao da pomisli da će se dogoditi kada je 28. marta 1993. godine srpski stručnjak Vujadin Boškov sa klupe podigao golobradog mladića od 16 godina i omogućio mu da debituje.

– Došao je momenat za koji sam se nadao da nikada neće doći. Teško mi je da ostavim 25 godina iza sebe u jednom trenutku. Hvala ti velika ljubavi – pričao je Toti.

Ništa nije moglo da spreči prepun stadion da izađe ranije, više od sat vremena po završetku meča su stajali, aplaudirali, plakali i poklonili se “Princu Rima”.

Trudio se legendarni fudbaler da ostane hrabar i da ne zaplače, ali u tome nije uspeo. Kada je krenuo u počasni krug oko stadiona, praćen himnom Rome, krenule su i suze. U rukama je držao jednogodišnju kćerku Izabel, dok su uz njega hodali supruga Ilari, sin Kristijan (12) i kćerka Šanel (10).

Taman kada je uspeo nekako da smiri suze, trebalo je da priđe tribini sa najvatrenijim navijačima. Zastao je, seo na reklame i ponovo briznuo u plač. Prišao je onima koji su mu 25 godina klicali, jedan navijač je uspeo čak i da se probije kroz obezbeđenje, a Toti je potom zajedno sa njim prišao tom delu, poklonio im se i dobio veliki naklon…

Nekako je uspeo da završi počasni krug, da priđe centru terena gde se vijorio veliki dres sa brojem 10 i njegovim imenom. Od De Rosija, koji je takođe plakao, je dobio srebrni ram na kojem su ugravirani potpisi svih saigrača.

Na kraju je pročitao emotivno pismo koje je spremio u kojem se zahvalio svima na podršci i svemu kroz šta je prošao.

https://www.youtube.com/watch?v=aFd-qaLGoj0

Da je prihvatio astronomske svote novca i otišao u Real, Barselonu, Juventus ili neki drugi klub verovatno bi na svom kontu imao mnogo više titula, ali ovako je dobio mnogo više. Nešto što mnogi nikada neće doživeti.

https://www.youtube.com/watch?v=C_bjSmyYctI

“Večni grad” je ispratio “večnog kapitena” u penziju sa jasnom porukom “Hvla ti na 25 godina velike ljubavi”…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.