U trendu

Tadić: Odlično je što nećemo menjati selektora posle Svetskog prvenstva

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je danas da je „odlično za sve“ što će Dragan Stojković i posle Svetskog prvenstva u Kataru ostati na klupi nacionalnog tima.

„Mislim da će ovo biti prvi put posle dugo vremena da će ostati isti selektor posle nekog velikog takmičenja i to je odlično za ekipu i za sve u sistemu“, rekao je Tadić u intervjuu za portal Mocart sport.

Fudbalska reprezentacija Srbije je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kataru završila posle grupne faze, nakon što je upisala samo jedan bod posle poraza od Brazila i Švajcarske i remija sa Kamerunom.

„Teško je dati pravu ocenu pošto je bilo i dobrih i loših stvari. Postići pet golova, najviše u našoj grupi je jako dobar podatak, ali primiti osam je jako mnogo da bi se prošlo dalje. U odnosu na prikazano i učinjeno rekao bih da se nalazimo negde na sredini što se tiče skale od jedan do pet“, rekao je Tadić.

On je istakao da je nacionalni tim „definitivno“ trebalo da se bolji brani, ali i dodao da tu ne misli samo na odbrambene igrače.

„Odbrana počinje od napada, a isto tako i napad od odbrane. Ali realno gledano, primali smo jako naivno golove i uglavnom smo imali minimum pet igrača iza lopte što je dobro. Medjutim, morali smo da budemo bolje postavljeni i da više komuniciramo između sebe, da možemo odmah da oduzmemo loptu. Mislim da je to jedna od jako bitnih stavki koju moramo da popravimo“, rekao je on.

Tadić je naveo i da je činjenica da je tim Dragana Stojkovića imao problema sa povredama, odnosno da Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu odigrali utakmicu skoro mesec dana, a da je Filip Kostić bio bez treninga više od deset dana.

„Sigurno da igrač malo ispadne iz ritma kada se tako nešto desi i da mu treba vremena da se vrati u pravi ritam. Pogotovo ako moraš da igraš 90 minuta. Oni su jaki momci i navikli su da igraju i sa bolovima. Pomogli su koliko god su mogli. A, već sam rekao u čemu treba tražiti razloge što rezultati nisu bili drugačiji, uz činjenicu da je zaista bilo dosta muke sa povredama“, rekao je Tadić.

Na konstataciju da možda nastup u Kataru nije bila njegova poslednja reč na Mundijalima, Kostić je rekao: „Videćemo“.

„Fizički se super osećam, uvek najviše pretrčim i brzo se oporavim, pa što se toga tiče – zadovoljan sam… Ali, videćemo, hoću da igram, jer uživam u igri i da pre svega pomognem reprezentaciji i klubu, to je najbitnije“, rekao je on.

Svetsko prvenstvo u Kataru se približava kraju, na redu su utakmice četvrtfinala, a Tadić ima svoje favorite.

„Mislim da će Brazil ili Francuska na kraju biti najbolji“, zaključio je kapiten Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)