U trendu

Terzić: Redovno ratujemo sa Turskom u završnicama

BEOGRAD – Kada smo dobili drugi set i kada su se devojke malo opustile, stvari su došle na svoje mesto i bilo je vrlo lako do kraja utakmice, izjavio je selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić posle pobede protiv Francuske.

Srbija je večeras pobedila Francusku 3:1 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva.

„Kako smo mi igrali u prvom setu i koliko su devojke bile da li impresionirane atmosferom, da li pomalo uplašene od tog četvrtfinala zato što se igra u Beogradu… Generalno nikada nisu bile, ali sada veoma tvrdo, bez nekih tečnih akcija, bez nekih stvari po kojima su prepoznatljive naše igračice, bez servisa pre svega. Slabo je sve to izgledalo. Kasnije kada smo dobili drugi set, kada su se malo opustile stvari su došle na svoje mesto i bilo je vrlo lako do kraja utakmice“, rekao je Trezić posle meča.

Aktuelne svetske dvostruke uzastopne šampionke Evrope u polufinalu će igrati protiv Turske, što će biti repriza finala iz Ankare 2019. godine.

„Ne samo da smo prošli finalisti, nego poslednjih dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu… I 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani, a to su želja i motiv“, rekao je Terzić i dodao:

„Oni će biti izuzetno motivisani, ne samo da nam vraćaju dugove iz Ankare, i od pre toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiranu igru imamo šanse“, poručio je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.