U trendu

„To što Novak radi je neprihvatljivo, trebalo bi da bude primer drugima“

Frederik Fontang, trener Feliksa Ože-Alijasima, osvrnuo se na detalj sa meča za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

Taj meč su igrali Novak Đoković i Pablo Karenja Busta, a pomenuti detalj odnosi se na bacanje reketa srpskog tenisera.

Prema mišljenju Francuza, to je neprihvatljivo.

– Đokovićevo bacanje reketa na Olimpijskim igrama je neprihvatljivo. On je zvezda koju gleda ceo svet, trebalo bi da bude primer drugima – izjavio je Fontang.

Pomenuto bacanje reketa dogodilo se nakon što je Španac uzeo treći set rezultatom 3:6, nakon čega je Novak izgubio i bronzanu medalju.

Što se tiče Fontanga, on je bivši teniser koji je tokom karijere osvojio samo jedan turnir u Palermu. Najveći uspeh mu je 59. mesto na svetskoj rang listi.

Zanimljivo, kao trener je od 2012. do 2016. predvodio Vaseka Pospišila, jednog od najboljih prijatelja Đokovića na ATP turu.

Legendarna teniserka Martina Navratilova tvrdi da zna tačan razlog zbog koga Đoković nije velikim titulama završio sezonu.

– Zato što kada dođete u zrele teniske godine, postanete svesni važnosti najvećih mečeva i pritisak postane nepodnošljiv – rekla je Navratilova.

Inače, ako neko zna o čemu priča, to je baš ona. Martina je u dugoj karijeri osvojila 18 grend slem titula u singlu, 31 u ženskom dublu i 10 u konkurenciji mešovitih parova, što je ukupno 59 pehara na najvećim turnirima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)