najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Todorić: Partizan će od sada slediti samo svoj interes

Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić rekao je danas da je taj klub stradao svaki put kada je radio u interesu srpske košarke i da će od sada slediti samo svoj interes.

“Kad god smo radili nešto što je u interesu srpske košarke, mi smo nadrljali, tako da ćemo ovog puta slediti svoj interes. Mi smo svoju odluku doneli i ne znam šta bismo sada i o čemu razgovarali. Došao nam je predsednik kluba iz SAD (Nikola Peković) i bićemo u kompletnom rukovodećem sastavu. Razgovaraćemo o svemu o čemu bude bilo potrebno da se razgovara”, rekao je Todorić agenciji Beta.

FIBA Evropa je suspendovala 14 košarkaških saveza sa Evropskog prvenstva 2017. godine jer su njihovi klubovi izabrali da od sledeće sezone učestvuju u Evroligi i Evrokupu, a ne u takmičenjima pod okriljem FIBA Evropa.

Osim Srbije, pisma su poslata u Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Rusiju, Španiju, Bosnu i Hercegovinu, Litvaniju, Grčku, Izrael, Poljsku i Tursku.

Klubovi Jadranske lige su na nedavnom sastanku odlučili da prihvate ponudu prvog čoveka Evrolige Djordija Bertomeua o učešću u Evroligi i Evrokupu. FIBA Evropa je navela da je zahtev i kopiju pisma poslala u FIBA, koja ja nadležna za svetska takmičenja.

Partizan je odlučio da prihvati ponudu i da sledeće sezone igra u Evrokupu.

“Ne bih rekao da je sudbina srpske košarke u našim rukama, pre bih rekao da je u nečijim drugim”, rekao je Todorić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike