U trendu

Tomašević: Uspeh košarkašica vetar u ledja košarkašima pred četvrtfinale

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je danas da je bio siguran da će košarkašice pobediti Australiju i plasirati se u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i naveo da bi taj rezultat mogao da bude „vetar u ledja“ muškoj selekciji, koju očekuje četvrtfinalni duel sa Hrvatskom.

„Bio sam siguran da ćemo pobediti Australiju, verujem u naše devojke koje požrtvovanjem, snagom, talentom, željom i voljom zaslužuju da budu u polufinalu. Sjajno su igrale i hvatale formu za naredne utakmice. Pokazalo se da je dobro što smo ranije došli u Rio, da se prilagode na uslove. Verujem da za dva dana možemo da pričamo i o borbi za zlatnu medalju“, rekao je Tomašević novinarima u Rio de Žaneiru.

Košarkašice Srbije plasirale su se juče u polufinale Olimpijskih igara pošto su pobedile Australiju sa 73:71.

„Način na koji igraju, slave i tuguju je jedinstven i verujem da su one najlepši deo olimpijskog sela. Verujem da će i u narednih nekoliko sezona uspevati da obraduju naciju“, dodao je Tomašević.

Srpske košarkašice će u četvrtak od 21 čas igrati protiv Španije u polufinalu. U drugom polufinalu igraju SAD i Francuska.

Bivši reprezentativac rekao je da bi dobar rezultat ženskog tima mogao da motiviše i mušku selekciju, koja u četvrtak u 3.15 igra protiv Hrvatske u četvrtfinalu.

„Prolazak dama u polufinale je vetar u ledja za muški tim. Najbitnije je da smo svesni da igramo u četvrtfinalu i da se borimo za ulazak u borbu za medalju. Ne bih potencirao da li je to specijalna utakmica jer je protivnik Hrvatska, to je kao i svaka druga utakmica. Po kvalitetu to su približno dve iste ekipe, verujem i talenat i želju srpskih igrača i verujem da ćemo se i sutra radovati. Potreban je mir i sigurnost u igri, da budu dovoljno svesni gde se nalaze i za šta se bore. Sama činjenica da smo ušli medju osam najboljih je velika stvar. Bez obzira šta se desi, oni su za mene šampioni“, rekao je Tomašević.

U četvrtfinalu muškog turnira danas će igrati Australija-Litvanija (16.00), Španija-Francuska (19.30) i SAD-Argentina (23.45).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.