najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Učitelj iz Niša uspešan fudbalski trener

Niški učitelj i fudbalski trener Srdjan Ristić (50) osvojio je na nedavno održanom finalnom turniru Mini maksi lige prvo mesto sa decom iz Fudbalskog kluba “Filip Filipović”.

Mali fudbaleri, koji su rodjeni 2005. godine, ponovili su uspeh od prošle godine kada su u konkurenciji više od 150 klubova bili najbolji u zemlji, dok je njihovom treneru ovo sedma titula državnog prvaka.

Za 18 godina postojanja dečjeg fudbalskog kluba “Filip Filipović”, Ristić je sa svojim timovima koji su činila deca starosti do 12 godina osvojio pored titula državnih prvaka i više od 100 domaćih i medjunarodnih turnira.

FK “Filip Filipović” se ovim rezultatima svrstao medju najsupešnije dečje fudbalske klubove, a Srdjan Ristić medju najsupešnije fudbalske trenere. On je i najuspešniji sportski trener medju učiteljima.

Ristić je rekao da je trenerskim poslom počeo da se bavi gotovo istovremeno kada i poslom učitelja, i to isljučivo iz ljubavi prema fudbalu.

“U školi ‘Filip Filipović’ počeo sam da vodim fudbalsku sekciju, zato što sam tokom čitavog školovanja igrao fudbal u ovdašnjim  klubovima. Moji djaci su bili veoma uspešni na takmičenjima, tako da smo uz podršku roditelja i škole formirali fudbalski klub”, kazao je Ristić za agenciju Beta.

Na fudbalskom terenu u dvorištu škole koja sada nosi naziv “Dušan Radović” učitelj i trener Srdjan Ristić skoro svakodnevno uči mališane prvim fudbalskim koracima.

“Učim ih prvenstveno da je fudbal timska igra, da nema izdvajanja pojedinaca. Takodje ih učim da moraju mnogo da rade da bi postigli dobri rezultate”, naveo je Ristić.

Veliki broj dečaka iz fudbalske škole učitelja Srdjana Ristića nastavilo je da se veoma uspešno bavi fudbalom kako u domaćim, tako i inostranim sportskim klubovima.

Aleksandar Pešić igra za Tuluz, Nikola Stojiljković za Bragu, Rade Dugalić je u Torpedu, Uroš Vitas u Gencu, Lazar Ćirković u Partizanu, Uroš Nikolić igra za Jagodinu, a Nikola Mitrović i Nikola Stevanović su u niškom Radničkom.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike