U trendu

Ujedinio sve navijače sveta: Transparent o kojem svi pričaju (foto, video)

Tokom sinoć odigrane utakmice između Bajerna i Liverpula, gledaoce je iznenadio, ali i oduševio aplauz koji je zagrmeo sa tribina Ejnfilda.

Aplauz se začuo u trenutku kada se na terenu nije dešavalo ništa naročito, pa su se mnogi zapitali koji je razlog za pozdravljanje navijača.

Za aplauz je zaslužan transparent koji su podigli navijači Bajerna, a na kome je pisalo: „Cena karte za gostujuće navijače Liverpul 48 funti, Bajern 55 evra. Pohlepa ne poznaje granice. I dvadeset je mnogo“.

Time su navijači bavarskog kluba ponovo skrenuli pažnju na skupe karte koje plaćaju, i mnogima je sve teže da prate omiljeni klub na gostovanjima u evropskim takmičenjima.

„I dvadeset je mnogo“ se odnosi na inicijativu Federacije fudbalskih navijača da se cena karte za gostovanja ograniči na 20 funti.

Navijači Bajerna poznati su po tome što često izražavaju svoje nezadovoljstvo cenama karata. UEFA je kaznila klub iz Minhena 2017. godine jer su navijači protestvovali zbog karata za susret sa Anderlehtom, čija je cena bila 100 evra.

Posle kazne UEFE, navijači su bacali lažni novac na teren i držali transparente na kojima je pisalo: „Da li je vaša pohlepa konačno zadovoljena? 100 €?“

UEFA je kaznila Bajern tada zbog „nedoličnog ponašanja“ i „bacanje objekata“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.