U trendu

Uprava Reala obavestila Ronalda da može da napusti klub!

Uprava Real Madrida obavestila je svog fudbalera Kristijana Ronalda da na leto može da napusti klub, preneli su danas britanski mediji.

Kako se navodi, predsednik kluba Florentino Peres želi da ostvari maksimalnu zaradu od tog transfera, ali je svestan da će morati da napravi kompromis o obeštećenju, pošto otkupna klauzula u ugovoru 32-godišnjeg Portugalca iznosi milijardu dolara.

Krajem prošle godine Ronaldo je zatražio od Reala da umanji vrednost otkupne klauzule i proda ga za 100 miliona evra ili manje.

Ronaldo je od predsednika kluba tražio „realnu cenu“, kako bi zainteresovani klubovi mogli da ga kupe. Za njega su zainteresovani brojni veliki evropski klubovi, pre svih Pari Sen Žermen i Mančester junajted.

Španski mediji naveli su da je Ronaldo u lošim odnosima sa Peresom, a spekuliše se da Portugalac „čak ni ne želi da razgovara sa predsednikom kluba“.

Ronaldo je nezadovoljan pošto Peres nije održao obećanje i finansijski poboljšao njegov ugovor, u odnosu na druge vrhunske fudbalere. Ronaldo je prošle sezone predvodio Real do titule u Španiji, Lige šampiona i svetskog klupskog prvenstva, a osvojio je i Zlatnu loptu. Veću platu od njega imaju Lionel Mesi iz Barselone i Nejmar iz Pari Sen Žermena.

Njegov ugovor sa Realom, potpisan u novembru 2016. godine, ističe 2021. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)