Uspeh humanitarne aukcije:Ronaldova traka od 7,5 miliona dinara

BEOGRAD – Kapitenska traka, koju je Kristijano Ronaldo bacio na travu stadiona „Rajko Mitić“ iz revolta što mu nije priznat gol za pobedu Portugala protiv Srbije, na humanitarnoj aukciji prodata je za 7,5 miliona dinara kompaniji Možart Bet.

„Humanitarna aukcija za kapitensku traku Kristijana Ronalda upravo je završena i to sa sjajnom cifrom od 7,5 miliona dinara licitarnom od strane Možart Bet. Svaka čast vatrogascu Đorđu i njegovim kolegama, kao i svim divnim ljudima koji su pomagali“, napisao je na Tviteru Jovan Simić, osnivač Fondacije zajedno za život.

Sav prihod od aukcije namenjen je za lečenje šestomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i za njegovo lečenje potrebno je dva i po miliona evra.

Direktor sektora korporativnih komunikacija Možarta Borjan Popović kaže da su se na učešće u aukciji odlučili prvenstveno zbog toga što je humanitarnog tipa i sa željom da probude društvenu odgovornost kod pojedinaca, firmi i organizacija.

„Možart već duži niz godina pomaže mnogim organizacijama preko kojih se prikuplja novac za lečenje dece. Odmah smo se priključili licitaciji sa željom ne samo da podižemo iznos svote za malog Gavrila, nego i da podižemo svest o tome koliko je potrebno da svi budemo jedinstveni i da udruženim snagama pružamo kontinuirano podršku ovakvim akcijama. Licitacija je podigla na noge celu Srbiju, a nadamo se da će se što više ljudi sada uključiti i pomoći, u skladu sa svojim mogućnostima“, istakao je Popović.

Ronaldovu kapitensku traku uzeo je sa terena vatrogasac Đorđe Vukićevć i odlučio da je donira, kako bi se pokrenula humanitarna aukcija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.