U trendu

Od svitanja do sumraka: Austrija slavila protiv Srbije, „orlovi“ sada moraju da pobede Gruziju!

Kakva utakmica u Beču – Srbija je u meču 9. kola Grupe D evropskog dela kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine poražena od Austrije sa 3:2.

„Orlovi“ sada imaju 18 bodova, jedan više od drugoplasiranog Velsa i ukoliko u ponedeljak u Beogradu pobede Gruziju, plasiraće se na Svetsko prvenstvo.

A kako su igrači Srbije odigrali duel sa Austrijancima, nije ni čudo što su poraženi.

Srbija je igrala u sastavu: Stojković, Ivanović, Nastasić, S. Mitrović, Rukavina, Kolarov, Milivojević, Matić, Gaćinović, Tadić, A. Mitrović.

Već u 11. minutu, posle dve šanse za Arnautovića za Austrijance, u prvoj pravoj kontri, Kolarov je uposlio Milivojevića koji je prvo traljao primio loptu, a onda je dobro „opalio“ po njoj.

Nažalost, u 25. minutu domaći su došli do izjednačenja – Burgštaler, inače saigrač Matije Nastasića u Šalkeu, dobro je reagovao posle dugog pasa i poravnao je na 1:1.

U drugom poluvremenu bilo je primetno da je igra Srbije u neobjašnjivom padu. Čak je i selektor Slavoljub Muslin vikao na igrače da izlaze napred i prave pritisak.

Austrijanci su do 60. minuta imali čak 5 šuteva u okvir gola i samo zahvaljujući čudesnom Vladimiru Stojkoviću koji brani u životnoj formi rezultat na semaforu je i dalje 1:1.

U narednih 7-8 minuta još gora situacija na terenu – Austrijanci „pucaju“ iz svih oružja, sa svih strana a Srbija umesto da napada deluje kao raštimovan orkestar koji ne zna šta mu je činiti.

Kako se i naziralo, Srbija je u jednom trenutku i kapitulirala – Burgštaler je u 77. minutu proigrao Arnautovića koji je postigao gol za 2:1.

I onda se dogodilo ono što je moralo da se dogodi – da neko na terenu podvikne ostalim saigračima da moraju da ustanu s poda.

To je učinio Nemanja Matić. Isti taj Nemanja Matić u 83. minutu je posle kornera bio najbolji u kaznenom prostoru Austrijanaca za 2:2.

Finiš meča bio je slika i prilika svih proteklih 90 minuta – Austrija je u 90. minutu preko Šauba došla do trijumfa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.