U trendu

Vaterpolisti Srbije izgubili od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti, pošto je u četvrtfinalu izgubila od Hrvatske sa 12:14 (1:1, 3:4, 5:5, 3:4).

Hrvatska je povela golom Jerka Marinića Kragića i čuvala je vodjstvo pre svega zahvaljujući dobrim odbranam golmana Tonija Popadića, ali i neefikasnoj igri srpskog tima. Sa druge strane dobro je branio i kapiten Branislav Mitrović, a nešto više od minut pre kraja prve deonice izjednačio je Viktor Rašović.

U drugoj četvrtini Hrvatska je stalno vodila, a srpski tim je uspevao da izjednači i drži priključak, sve do sredine treće četvrtine kada je Hrvatska stekla tri gola prednosti 8:5, golovima Vukčevića, Krapića i Vrlića.

Posle toga tajm-aut je zatražio srpski selektor Dejan Savić koji je savetovao igračima da se smire i da poštuju dogovoreno uoči utakmice. U nastavku Srbiju je u igri držao Mandić koji je postigao tri uzastopna gola za 8:9, ali je dva gola prednosti vratio Franko Lazić.

Hrvatski tim je u nastavku čuvao prednost, a sredinom poslednje četvrtine ponovo je stekao tri gola, pogotkom Andrije Bašića za 13:10. Srbija posle toga nije mogla da se vrati u utakmicu, pa će igrati za plasman od petog do osmog mesta na turniru.

Hrvatska će u petak u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Španije i Crne Gore.

U polufinalu je i Grčka, pobedom protiv selekcije SAD 16:11.

U poslednjem četvrtfinalu večeras od 21 čas igraju Madjarska i Italija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar