U trendu

Više od 20.000 ljudi na dočeku, Sale: Ponosan sam na 12 legendi košarke! (video)

„Pozdrav Beograde, pozdrav Srbijo! Hvala vam na podršci, bio je to vetar u leđa koji nam je pomogao da dođemo do medalje. Ali, hvala ovim momcima, to je 12 legendi srpskog sporta i košarke, 12 legendi svetske košarke. Medalje oko vrata sve govore, oni su to zaslužili, neizmerno im hvala. Ja sam najponosniji Srbin u ovom trenutku, jer me ovi momci čine ponosnuim i presrećnim. Obećali smo pre dve godine, da ćemo se vratiti sa medaljom. Obećavam vam da ćemo se za četiri godine sa EP videti na ovom balkonu. Verujte u to“, poručio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević na dočeku ispred Skupštine grada Beograda.

Oko 20.000 građana okupilo se ispred Skupštine noseći zastave, dolazeći sa iscrtanim trobojkama po licu i u rukama noseći transparente podrške srebrnim košarkašima.

Svi zajedno sa članovima hora „Čarolija“ i košarkašima i stručnim štabom, otpevali su himnu „Bože pravde“.

Poslednji su na balkon kročili predsednik KSS Predrag Danilović i selektor Đorđević, koji je uz Bogdana Bogdanovića dobio najveće ovacije.

Kapiten Milan Mačvan zahvalio se navijačima na podršci.

„Osetili smo vašu energiju i zapalio masu skandiranjem „šampioni, šampioni“, pre nego što je muzička grupa THC izvela dobro poznatu pesmu posvećenu košarkašima „Igraj i pobedi“.

Pesmu je na kratko, u svom stilu, prekinuo pomoćni trener reprezentacije Miroslav Nikolić.

„Sve je to normalno, što se radujete?“, ponovio je čuvenu rečenicu harizmatični Nikolić.

Posle toga navijačima su se obratili Bogdan Bogdanović, koji je prekidan skandiranjem MVP i Vladimir Štimac, koji je rekao da je uveren kako će Bogdan i Sale uskoro doneti zlato Srbiji.

Boban Marjanović je dodao da je ostvario san sada kad stoji na čuvenom balkonu.

„Hvala vam od srca, što nas bodrite, što nam dajete snagu, hvala na svemu“

Stefan Jović je takođe rekao da je presrećan što je prvi put na balkonu, malo je nedostajalo da uzme gitaru, ali nije, uz Đorđevićevu šaljivu opasku kako ne mora i ovde da svira.

Na kraju, košarkaši su se pozdravili sa navijačima dugotrajnim skandiranjem: Srbija, Srbija, Srbija, Srbija i tradicionalnim pozdravom: Ko je najbolji? Srbija!

Prva prilika za novo viđanje sa košarkašima na balkonu je za dve godine posle Svetskog prvenstva u Kini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar