U trendu

Vlasenica četvrti put domaćin biciklistima na trci BG-BL

VLASENICA – Najteža etapa 16. izdanja biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“ biće vožena 15. aprila od Bijeljine do Vlasenice, koja će po četvrti put biti domaćin karavanu od oko 450 ljudi.

Opština u istočnom delu epublike Srpske dobila je priznanje za najboljeg domaćina 2020. godine, a načelnik Miroslav Kraljević kaže da će i ovaj put sve biti na najvišem nivou.

„Ponovo imamo priliku da budemo deo organizacije svetskog događaja koji je za mene kao čoveka mnogo više od simbolike spajanja Beograda i Banjaluke. Zadovoljstvo je što smo domaćini etape i ne sumnjam da će sve što je do nas biti ispoštovano na najvišem nivou. Ova trka je najbitniji sportski događaj za našu opštinu jer zlazi iz domena ne samo Vlasenice nego i Republike Srpske i Srbije. Siguran sam da će biti veličanstveno“, rekao je Kraljević na konferenciji za medije.

Tehnički direktor trke Saša Gajičić rekao je da je etapa od Bijeljne preko Šekovića do Vlasenice duga 123 kilometra, ali je zbog uspona u Šekovićima, kao i na samom cilju u Vlasenici gde će biti voženi krugovi daleko najteža.

„Vrlo je verovatno da će pobednik ove kraljevske etape biti na kraju i konačan pobednik ili će bar imati velike šanse za to“, rekao je Gajičić.

Trka već tradicionalno startuje iz Beograda, s tim što će prestonica Srbije ove godine biti domaćin timskog hronometra 13. aprila, koji je praktično prva etapa.

Dan kasnije voziće se druga etapa od Obrenovca do Bijeljine, koja je najznačajnija jer biciklisti granicu između dve zemlje prelaze bez zaustavljanja.

Potom sledi već opisana etapa od Bijeljine do Vlasenice, a već 16. aprila karavan kreće iz Doboja, a posle 165 kilometara i spektakularnih krugova biciklisti će proći kroz cilj u Prijedoru.

Poslednja etapa je na programu 17. aprila od Dervente preko Srpca, Gradiške, Laktaša do Banjaluke.

„Pregovori sa Vlasenicom praktično se završe u nekoliko minuta. Mislim da to dovoljno odslikava odnos načelnika, gospodina Željka Lukića i Vlaseničana prema ovom događaju. Raduje me što posle dve godine kada smo praktično morali da molimo da se ne okupljaju u velikom broju na gradskom trgu, sada možemo da ih pozovemo da daju podršku biciklistima iz 30 zemalja sveta. Trka ove godine prvi put ima pet etapa, a na startu će se pojaviti 176 biciklista iz 26 timova“, rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar