U trendu

Vojvodina bez Lige Evropa posle novog poraza od Viktorije

Fudbaleri Vojvodine nisu se plasirali u grupnu fazu Lige Evropa, pošto su i u večerašnjem revanšu baraža izgubili od češke Viktorije.
Nakon 3:0 u prvom susretu prošle nedelje u Plzenju, Viktorija je i u Novom Sadu pobedila sa 2:0.

Igor Đurić je dao autogol u 19. minutu, a konačan rezultat postavio je Mihal Duriš u 59.

Posle ubedljivog poraza u prvom duelu, Vojvodina u revanšu nije imala velike šanse za prolaz. Novosadski klub je bio bolji na početku susreta, ali su gosti pokazali da su bolji i zasluženo prošli u grupnu fazu.

Početak utakmice obeležila je oštra igra obe ekipe, što je dozvolio arbitar Mihael Kukulakis, a Vojvodina je od starta bila ofanzivna i imala nekoliko prilika.

Prvi je probao Mirko Ivanić, kada je posle duplog pasa sa Ognjenom Ožegovićem izašao sam ispred Matuša Kozačika, ali je dao jak for pa je golman Viktorije stigao loptu pre veziste novosadskog kluba.

Vojvodina je bila bolja na početku, ali bez ozbiljnije šanse, pošto je u nekoliko napada Ožegović kasnio posle centaršutova.

Viktorija je u 15. minutu imala prvu dobru priliku. František Rajtoral je prošao po desnoj strani pored Siniše Babića i Bojana Nastića i dodao do Mihala Duriša, čiji je šut sa 12 metara odbranio Srđan Žakula.

Najbolju priliku za Vojvodinu propustio je Ivanić u 18. minutu. On je posle solo prodora pogodio stativu šutem sa 15 metara.

Češki tim je već u sledećem napadu poveo. Kapiten David Limberski je prošao po levoj strani i centrirao, a Žakula je zakasnio da izbaci loptu koja je pogodila Đurića i ušla u gol.

Nakon toga je usledio sporiji ritam, a Vojvodina je imala nekoliko manjih prilika da izjednači, preko Aleksandra Paločevića i Babića, čiji su šutevi bili neprecizni.

Gosti su već na početku drugog poluvremena imali prilike za novi pogodak, najpre preko Kopica, čiji je šut odbranio Žakula, a potom i preko Duriša, koji je bio neprecizan.

Viktorija je drugi gol dala u 59. minutu, posle kontranapada koji je predvodio Kopic. On je nakon prodora dodao do Duriša, koji je bez problema savladao golmana Vojvodine za ubedljivu prednost.

Najbolju šansu za Vojvodinu u drugom poluvremenu u 68. minutu je imao Paločević, čiji je udarac sa 20 metara iz slobodnog udarca odbranio Kozačik.

Vojvodina je do kraja sureta mogla da primi još golova, pošto su gosti imali nekoliko izglednih prilika, ali se u tim trenucima posebno isticao golman Srđan Žakula.

Utakmici na novosadskom stadionu Karađorđe prisustvovalo je oko osam hiljada ljudi.

Gostujući navijači, kojih je bilo oko 200, dobili su veliki, višeminutni aplauz domaće publike pred kraj utakmice, kada su istakli transparent „Kosovo je Srbija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar