U trendu

Zato je najbolji: Novak u Parizu ispisao istoriju tenisa (video)

Novak Đoković se plasirao u finale turnira u Parizu pobedom nad Hubertom Hurkačom sa 3:6, 6:0, 7:6(5) i tako sedmu godinu završio na prvom mestu ATP liste.

Bio je ovo meč za istorijske knjige jer je i zvanično ostavio Danila Medvedeva bez šanse da ga ugrozi do kraja godine, pa rasterećenije Novak može da odigra ostatak sezone. Niko nije sedam godina bio na mestu broj 1 (dok to ove subote nije uspeo Đoković), sada je na drugom mestu Pit Sampras sa šest ovakvih dostignuća.

Samo dva poena su na kraju odlučila pobednika jer je pri rezultatu 5:5 u taj-brejku Đoković osvojio dva vezana poena i izborio plasman u finale.

U poslednjem setu viđena je neverovatna drama i taj-brejk koji će se dugo prepričavati. Novak je propustio meč loptu na 6:5, a onda kasnije u taj-brejku uspeo da ostane miran i da osvoji titulu.

Uz to je Novak ostao u igri da napadne i 37. masters u karijeri, po čemu bi prestigao Rafeala Nadala.

Novak je na ovom meču, pokazao svoje najbolje, ali i najgore lice. U jednom trenutku je vikao na publiku, psovao sebe i imao šta da poruči i Goranu Ivaniševiću.

U jednom trenutku je sprečio da mu otmu poen kada je zatražio čelendž, a usporeni snimak je pokazao da je u pitanju bio najbolji lob viđen u Parizu ove godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.