U trendu

Zvezda na startu Evrolige poražena u Istanbulu od Fenerbahčea

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Istanbulu u meču prvog kola Evrolige od ekipe Fenerbahčea sa 57:61 (15:18, 11:10, 11:17, 20:16).

Najbolji učinak u srpskoj ekipi imao je Nikola Ivanović sa 16 poena i šest asistencija, a po devet poena su postigli Nejt Volters i Nikola Kalinić. Volters je zabeležio četiri asistencije i tri skoka, dok je Kalinić dodao devet skokova.

U ekipi Fenerbaheča, koju sa klupe vodi srpski trener Aleksandar Djordjević, najefikasniji je bio Dejšon Pjer sa 13 poena i četiri skoka, dok su po osam poena upisali Jan Veseli i Devin Buker (devet skokova).

Domaći tim je odlično otvorio meč, serijom 14:0, da bi do kraja tog dela igre Zvezda uhvatila priključak i došla do rezultata 15:18.

Nastavak meča doneo je rezultatsku neizvesnost, a na poluvreme sa prednošću od dva poena otišao je turski tim.

Tokom većeg dela treće četvrtine u vodjstvu je bila ekipa Fenerbahčea, koja je u završnici napravila osetniju prednost, i na odmor otišla sa osam poena razlike.

Zvezda je uspela da smanji rezultat u četvrtom delu igre, ali je na kraju domaća ekipa zaigrala bolje i uspela da dodje do prve pobede.

U sledećem kolu Evrolige Zvezda gostuje Makabiju u Tel Avivu, dok Fenerbahče gostuje Panatinaikosu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.