U trendu

Zvezda pobedila Olimpiju

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u Ljubljani domaću Olimpiju sa 85:67 (28:24, 15:17, 25:15, 17:11), u utakmici 11. kola Jadranske lige i ostvarili 11. pobedu, kojom su ostali jedina neporažena ekipa u takmičenju.

Ognjen Kuzmić bio je najefikasniji u ekipi Crvene zvezde sa 20 poena i devet skokova, a Stefan Jović postigao je 15 poena i imao je šest asistencija. Marko Gudurić dodao je 14 poena, a Marko Simonović 10.

U ekipi Olimpije Brendon Džeferson postigao je 18 poena i imao je pet skokova, a po 12 poena dodali su Nikola Janković i Devin Oliver.

Zvezda je od početka povela i uglavnom je bila u vodjstvu, sve do polovine druge četvrtine kada je Olimpija prvi put povela, 37:36. Gosti su posle toga, uglavnom preko Jovića, vratili vodjstvo, pa su poluvreme završili sa dva poena prednosti, 43:41.

Na početku treće četvrtine Jović i Kuzmić su čuvali prednost Zvezde, a na 10 razlike (63:53), sa dve vezane „trojke“, povisli su Branko Lazić i Marko Simonović.

Ekipa Dejana Radonjića je do kraja utakmice uvećala prednost i sa 11 pobeda ostala jedina neporažena ekipa u regionalnoj ligi.

Olimpija ima tri pobede i sedam poraza, uz utakmicu manje.

U 12. kolu Zvezda će u ponedeljak 5. decembra igrati u Beogradu protiv FMP-a, a Olimpija će dva dana ranije igrati u Zagrebu protiv Cedevite. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.