U trendu

Zvezdin prvi korak ka Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad litvanskom Suduvom 2:1 (2:0) plasirali su se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pred 23.751 gledalaca na stadionu „Rajko Mitić“, prvi trijumf Zvezdi u novoj sezoni doneli su Ričmond Boaći u 4. i Marko Marin u 28. minutu, dok je poraz Suduve ublažio Mihret Topčagić u poslednjim sekundama.

Tim Vladana Milojevića odigrao je mnogo bolje u odnosu na prvi duel u Marijampolju, gde nije bilo golova, i drugu godinu u nizu izbacio Suduvu nakon što je prošle bilo 5:0.

Dve odlične akcije slomile su goste, prvo je Boaći na lucidan pas Mohameda El Fardua Bena iskosa realizovao situaciju „jedan na jedan“, a onda su njih dvojica kombinanovali i kod drugog gola, kada se Marin upisao u strelce na asistenciju napadača iz Gane.

Jedina „mrlja“ je crveni karton Marka Gobeljića pola sata pre kraja zbog preoštrog starta, posle toga je Zvezda imala dobre prilike da ode na tri razlike, ali i gosti jer su pre gola pogodili prečku.

Naredni rival prvaku Srbije biće finski Helsinki tako što je na gostovanju Toršavnu remizirao 2:2 i prošao dalje sa ukupnih 5:2.

Čeburin: Nadam se visokoj kazni za Gobeljića

Trener fudbalera Suduve Vladimir Čeburin istakao je da se nada da će Marko Gobeljić zbog preoštog starta i loma noge Vaidasu Slavickasu dobiti najvišu moguću kaznu.

Gobeljić je pola sata pre kraja meča, koji je Zvezda pobedila sa 2:1, zaradio crveni karton zbog udarca Slavickasa.

„Nadam se da će dobiti što višu kaznu. To ne kažem zato što sam ljut, već jer takvi startovi mogu da okončaju karijeru igraču ili odvoje na više godina. Uopšte nije u redu“, rekao je Čeburin na konferenciji za novinare posle utakmice.

On je priznao da je Zvezda večeras bila bolja.

„Teško je pričati posle ovakvog meča. Zvezda je dobila i ide dalje, znamo koliko je jaka. Pritiskala nas je od početka, htela je brz gol i nismo mogli da je sprečimo u tome. Trudili smo da igramo čak i posle drugog pogotka, uspeli da smanjimo, ali nažalost nismo imali vremena za više“, poručio je Čeburin, dodajući da se nada da će Marko Gobeljić dobiti što veću kaznu za preoštar start i lom noge „, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar