U trendu

Američka privredna komora u Srbiji pozdravila 'ekonomsku normalizaciju' potpisanu u Vašingtonu

Američka privredna komora u Srbiji pozdravila je dokument „Ekonomska normalizacija“ koji su predstavnici Srbije i Kosova potpisali u petak u Vašingtonu i ocenila da je to snažan impuls ekonomskom razvoju.

Predsednik Američke privredne komore u Srbiji Zoran Petrović rekao je danas da „ovakvi i slični ekonomski sporazumi daju snažan impuls ekonomskom razvoju jer predstavljaju osnov za brži protok ljudi, roba, usluga i kapitala u regionu“.

„Srbija ima značajan izvozni potencijal, naročito u regionalnim okvirima, pa je dosledno sprovodjenje ovakvih sporazuma šansa za rast privrede i tešnje ekonomsko regionalno povezivanje“, kazao je Petrović.

Američka privredna komora u Srbiji predstavlja preko 200 američkih, medjunarodnih i domaćih kompanija koje zapošljavaju oko 95.000 gradjana Srbije i koje su u zemlju investirale 14 milijardi evra.

Lideri Srbije i Kosova juče su u Beloj kući u prisustvu predsednika SAD Donalda Trampa potpisali dokument u dve verzije, nazvan „Ekonomska normalizacija“.

Izmedju ostalog, predvidjaju se zajednički projekti infrastrukture, uz pomoć EKSIM (Uvozno-izvozne) banke SAD i američke Finansijske korporacije za medjunarodni razvoj, kao i otvaranje njene kancelarije u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.