U trendu

Avioni Er Srbije nisu poleteli ka 15 destinacija

BEOGRAD – Avioni kompanije Er Srbija ovog jutra nisu poleteli ka 15 destinacija, a avioni koji su sa evropskih i severnoameričkih destinacija leteli ka Beogradu preusmereni su na aerodrome u Nišu, Temišvaru, Sofiji i Zagrebu, saopštila je srpska nacionalna avio-kompanija.

Avion egipatske kompanije ostao je rano jutros na sredini poletno-sletne staze usled tehničkih problema kada su otkazali svi točkovi na stajnom trapu, a poletanja ni sletanja aviona na „Teslu“ neće biti dok se avion „Idžipt era“ ne ukloni, što bi moglo da potraje nekoliko sati.

„Er Srbija kao najveći prevoznik na aerodromu ‘Nikola Tesla’ ovog jutra nije poleteo ka 15 destinacija. Kada je reč o avionima koji su sa evropskih i severnoameričkih destinacija sleteli u Beograd takvih aviona je sedam, četiri aviona su sletela u Niš, jedan u Temmišvar, jedan u Sofiju i jedan u Zagreb“, izjavio je za Tanjug pi-ar Er Srbije Nikola Vukomanović.

Dodao je da Er Srbija od početka situacije na „Tesli“ blisko sarađuje sa aerodromom i da se putnicima daju sve informacije kako bi kada se normalizuje saobraćaj, putnici došli do svojih destinacija.

Dopisnica RTS-a iz Niša javila je da su na aerodrom „Konstantin Veliki“ sleteli avioni sa letova iz Skoplja, Larnake, Soluna, Bukurešta i grčkog ostrva Karpatos.

Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagovale su prema utvrđenim procedurama, rečeno je na Aerodromu „Nikola Tesla“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.