najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Beograd po prvi put dobio kreditni rejting

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je glavni grad prvi put dobio kreditni rejting B1 sa pozitivnim izgledom, što će i te kako uticati da se investitori opredele za naš grad.

„Imamo veliki investicioni potencijal, po prvi put smo smanjili broj nezaposlenih, a dobili smo i kreditni rejting, što je dovelo do pozitivnog ođeka među investitorima. To pokazuje da smo stabilna lokalna samouprava i najveća investiciona destinacija u ovom delu Evrope“, istakao je Mali.

On je rekao i da Beograd ne samo da želi da se predstavi i privuče još veći broj investitora, već se bori i da svaki sugrađanin nađe svoje radno mesto i ostvari bolje uslove za život.

Mali je najavljujući Beogradske investicione dane u „Sava centru”, na kojima učestvuje više od 600 učesnika iz preko 20 zemalja, rekao da će grad redstaviti veliki broj projekata javno-privatnog partnerstva, kao što je, između ostalog, obnova „Sava centra”.

Pored Beograda, priliku da se predstvi investitorima imaće i više od 60 lokalnih samouprava, rekao je Mali.

„Kada je reč o projektima javno-privatnog partnerstva, najvažniji projekti su odvođenje otpadnih voda, izgradnja javnih garaža odnosno šest podzemnih garaža koje su u planu, kao i obnova „Sava centra”, čija rekonstrukcija treba da se završi do kraja sledeće godine. Vrednost investicije je 20 miliona evra, a time će on ponovo postati biser kongresnog turizma“, rekao je Mali za RTS, a saopštila je informativna služba grada.

On je dodao da je Beograd danas drugačiji nego što je bio pre dve godine, ali isto tako da će biti drugačiji za tri do pet godina.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike