U trendu

Brodnjak: NLB nastavlja sa ulaganjima na tržištu Srbije

BEOGRAD – Srbija kao najveća zemlja u regionu nalazi se na putu ukrupnjavanja bankarskog sektora – konsolidacije, koja nije ni blizu kraju, već se očekuje da se intenzivira i ubrza, izjavio je generalni direktor NLB grupe Blaž Brodnjak.

Govoreći na panelu „Bankarski sistem – da li je konsolidacija završena?“ u okviru Kopaonik biznis foruma, Brodnjak je kazao da se u Srbiji trenutno beleži najveći stepen rasta, ukoliko se gleda sa aspekta regiona, jer se, kako navodi, intenzivno razvija, a i konkurencija je najveća.

„Za NLB Grupu, srpsko tržište je veoma bitno i mi nastavljamo sa daljim ulaganjima“, izjavio je Brodnjak, a saopšteno iz NLB Grupe.

Dodao je da je srpsko tržište i dalje veoma fragmentirano, s obzirom na veličinu i da predviđa da će u narednih nekoliko godina u Srbiji poslovati najviše 10 do 12 banaka.

Na panelu je istaknuto da su banke odgovorno reagovale na sve trendove i uspele da odole brojnim izazovima tako što su ostale temelj stabilnosti i pouzdan partner svojim klijentima.

„NLB Grupa je postavila finansijski sistem regiona na globalnu mapu, a Srbiju će dodatno promovisati među investitorima organizacijom prvog po redu Dana investitora koji će biti održan ove godine u Beogradu. Očekujemo da ćemo ovom prilikom ugostiti preko 150 investitora, analitičara i drugih stejkholdera iz čitavog sveta“, istakao je Brodnjak na panelu.

Kopaonik biznis forum je, kao najznačajniji poslovni događaj u regionu, i ove godine uz generalno sponzorstvo NLB Grupe, od 6. do 9. marta na Kopaoniku okupio više od 180 učesnika, koji su kroz više od 30 panela, diskusija i obraćanja diskutovali o najznačajnijim ekonomskim temama u regionu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.