CG: Državljani Turske osnovali 2.097 firmi

PODGORICA – Broj Turaka koji otvaraju firme u Crnoj Gori rapidno raste, o čemu svedoči podatak s kraja 2018. godine, da u toj zemlji posluje 2.097 privrednih društava kod kojih se među osnivačima nalaze drzavljani Turske.

Kako je rečeno u Poreskoj upravi 2.863 pravnih i fizičkih lica državljana Turske pojavljuju se kao osnivači, bez obzira na udeo u vlasništvu, prenosi podgorički CdM.

Prema podacima, najveći broj privrednih društava koja su osnovali turski državljani posluje u Budvi – 1.048, dok ih u Podgorici radi 609.

„Najveci broj tih privrednih društava obavlja delatnost konsultantskih usluga, izgradnje stambenih i nestambenih zgrada, nespecijalizovane trgovine na veliko i malo i ugostiteljstva“, rekli su u Poreskoj upravi.

Da su Turci ozbiljno prisutni na tržištu Crne Gore potvrđuje i informacija da je turska kompanija Erka počela nedavno gradnju luksuznog hotelsko-stambenog kompleksa u podgoričkom naselju Zabjelo, čiji je završetak planiran do kraja 2020. godine.

U tom naselju u kratkom roku otvoreni su objekti velikih turskih brendova Dogtas i LC Waikiki, a investitori iz Turske zainteresovani su za izgradnju akva parka, tržnog centra i sportskog kompleksa u Podgorici.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike