najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Evo koliko vas od danas košta roming

Cene usluga rominga za građane Srbije, Crne Gore, BiH i Makedonije, koji koriste usluge mobilnih operatera u te četiri zemlje, od danas su dodatno snižene.

Niže cene rominga u četiri zemlje regiona rezultat su primene druge faze sporazuma koji je ministar telekomunikacija Rasim Ljajić sa resornim ministrima Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije potpisao u septembru 2014. godine.

Ljajić je u izjavi precizirao da, u skladu sa potpisanim sporazumom, od danas odlazni pozivi u romingu za pomenute četiri zemlje koštaju 0,24 evra po minutu, umesto dosadašnjih 0,29 evra, dok minut dolaznog poziva košta 0,07 evra umesto dosadašnjih 0,08 evra.

Cena pojedinačne SMS poruke je 0,08 evra umesto dosadašnjih 0,09 evra, rekao je Ljajić, dok je, kako je dodao, najviše pojeftinilo korišćenje interneta, jer jedan megabajt sada košta 0,45 evra umesto dojučerašnjih 0,70 evra.

“Cene korišćenja rominga u četiri zemlje regiona od danas su u proseku niže za oko 20 posto. I to nije kraj snižavanju, pošto nas od 1. jula naredne godine čekaju još niže cene rominga u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji”, zaključio je Ljajić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike