U trendu

Holandska kompanija gradi pogon u Nišu

Ministar privrede Srbije Goran Knežević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor holandske kompanije „Koperatif IMI Evropa“ (Cooperatief IMI Europe) Erik de Kandido potpisali su danas Memorandum o izgradnji pogona te kompanije u Nišu.

Bulatović je rekao da će kompanija iz Holandije u izgradnju pogona uložiti više od 30 miliona evra i u periodu od deset godina zaposliti 1.500 radnika, od kojih je više od 30 odsto visokokvalifikovanih.

On je dodao da lokacija na kojoj će biti gradjen pogon još nije odredjena, ali da će se o tome odlučiti vrlo brzo.

Direktor „Koperatif IMI Evrope“ Erik de Kandido istakao je da ta kompanija namerava da u Nišu izgradi pogon od 20.000 kvadrata u kome će se proizvoditi delovi za automobilsku industriju.

Kako je najavio, taj pogon biće proizvodni centar kompanije „Koperatif IMI Evrope“ za centralnu Evropu.

„Kvalifikovana radna snaga i posvećenost lokalne i centralne vlasti ideji da ovaj projekat bude realizovan, neki su od razloga zbog kojih smo se odlučili da pogon gradimo u Nišu“, kazao je De Kandido.

Prema njegovim rečima, menadžemnt kompanije odluku o izgradnji pogona u Nišu doneo je posle devet meseci istraživanja.

„Niš smo odabrali i zbog prisustva drugih kompanija koje proizvode robu namenjenu auto industriji, kao i zbog dobre saradnje centralne i lokalne vlasti“, rekao je De Kandido.

Ministar privrede Goran Knežević poželeo je holandskom investitoru da već na početku naredne godine postavi kamen temeljac novog pogona, a da u toku godine otvori pogon.

„Država će kompaniji pomoći i pravno i finansijski. Dobiće ne mala sredstva za pokretanje pogona u Nišu“, istakao je Knežević.

On je rekao da Vlada Srbije želi da vrati Nišu stari sjaj i staru slavu i zbog toga će Niš biti jedan od gradova kome će biti pružana sva moguća državna pomoć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar