U trendu

IKEA povlači seriju Calypso plafonjera

BEOGRAD – IKEA povlači iz prodaje Calypso plafonjere s datumskim oznakama od 1625 do 1744 zbog rizika od mogućeg pada abažura, saopšteno je danas iz te kompanije.

Iz IKEA-e pozivaju sve kupce koji su kupili te plafonjere nakon 1. avgusta 2016. godine da provere datumsku oznaku proizvoda.

U saopštenju se navodi da je robna kuća IKEA primila žalbe kupaca na pad staklenih abažura i kako bi smanjili rizik za kupce odlučili su da iz prodaje povuku Calypso plafonjere proizvedene između datumske oznake 1625 do 1744, uključujući i te oznake.

Iz kompanije su poručili svim kupcima koji poseduju navedene plafonjere proizvedene u okviru navedenih datumskih oznaka da vrate proizvode i zamene ih za novu Calypso plafonjeru ili da dobiju pun povraćaj novca.

Nije potreban bilo kakav dokaz o kupovini.

„Čak i ako je verovatnoća da bi ovako nešto moglo da se desi niska, taj rizik je dovoljan razlog da robna kuća IKEA povuče proizvode iz prodaje. Bezbednost naših kupaca je prioritet broj jedan za robnu kuću IKEA i upravo zbog toga smo odlučili da kao meru predostrožnosti iz prodaje povučemo ove proizvode”, izjavila je Emili Knuster, menadžerka segmenta asortimana rasvete i uređaja za smart domove u IKEA Švedska.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar