U trendu

Karneks na novosadskom sajmu osvojio 13 velikih zlatnih medalja, 20 zlatnih i dve srebrne

Industrija mesa Karneks (Carnex) osvojila je 13 velikih zlatnih, 20 zlatnih i dve srebrne medelje na tradicionalom ocenjivanju kvaliteta komisije Medjunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Iako će se sajam održati sledeće godine u proleće, sajamske komisije su i ove godine ocenjivale kvalitet proizvoda od mesa i danas dodelile nagrade „Najbolje u 2020“.

Karneks osim medalja kvaliteta ima i sedam Šampiona grupa proizvoda, a to su „rustik kobasica“ u grupi fermentisane suve kobasice, „delikates viršla“, kao najbolji proizvod kategorije fino usitnjene barene kobasice, „mesni narezak“ u kategoriji konzerve od usitnjenog mesa, „bavarska kobasica“ u grupi grubo usitnjenih barenih kobasica, „pašteta sa šunkom“ u grupi jetrene kobasice i paštete, „pasulj sa slaninom“ u grupi gotovih jela, „mini stišnjena šunka“ u grupi konzerve mesa u komadima.

Zlatne medalje i nagrade za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda na jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kakav je Novosadski sajam, koji je i u drugačijim uslovima uspeo da okupi značajan broj učesnika, još jedna su potvrda da je Karneks omiljeni brend potrošača i već više od šest decenija sinonim pouzdanosti, kvaliteta i tradicije, istakli su predstavnici kompanije.

„Uz Karneks proizvode tradicionalnog kvaliteta i prepoznatljivog ukusa odrastale su generacije, a neki od njih su i danas šampioni kvaliteta, kao što je ‘delikates viršla’, koja je već decenijama simbol za dobru viršlu i sinonim za čitavu kategoriju. Krneksova ‘delikates viršla’ je i danas jedina prava viršla od svinjskog i govedjeg mesa na tržištu“, rekla je direktorka razvoja i kvaliteta Karneksa Biljana Marković.

Dodala je da su medalje i nagrade koje osvajaju njihovi proizvodi dodatni podstrek da svojim potrošačima uvek pruže visoko kvalitetan proizvod, „što je za Karneks najvažniji imperativ“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.