Komercijalna: Stambeni krediti bez naknade banke

BEOGRAD – Stambeni krediti Komercijalne banke odobravaju se klijentima sa redovnim primanjima, uz minimalnu proceduru i bez naknade banke, saopšteno je danas iz te banke.

Minimalni uslovi koje je potrebno da ispuni podnosilac zahteva su stalni radni odnos minimum šest meseci kod sadašnjeg poslodavca i minimum 12 meseci ukupnog radnog staža.

Krediti su sa deviznom klauzulom, sa rokom otplate do 30 godina ukoliko su osigurani kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) ili do 32 godine ako nisu osigurani kod NKOSK, navodi se u saopštenju Komercijalne banke.

Obavezno učešće je minimum 20 odsto od iznosa kupoprodajne cene nepokretnosti, odnosno predračuna radova, ili bez učešća ukoliko je predmet obezbeđenja kredita druga nepokretnost, čija je vrednost veća od iznosa kredita minimum 30 odsto.

Klijenti imaju i mogućnost korišćenja grejs perioda do godinu dana, uz pripis obračunate kamate glavnom dugu ili mesečno plaćanje kamate u toku grejs perioda.

Osim kupovine stana ili kuće, krediti mogu da se koriste i za izgradnju, adaptaciju, rekonstrukciju stana ili kuće.

Po navedenim uslovima mogu da se refinansiraju i stambeni krediti realizovani kod drugih banaka, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike