U trendu

Nelegalna trgovina duvanom svedena na 20 odsto

VRANJE, 16.oktobra ( Tanjug) – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je nivo nelegalne trgovine duvanom u Srbiji sveden na 20 odsto i da Vlada Srbije nastavlja da radi na suzbijanju sive ekonomije u duvanskoj industriji.

„Značajno smo unapredili fer konkurenciju i borbu protiv sive ekonomije, ali to nije dovoljno i nastavljamo da radimo na tome u saradnji sa Poreskom upravom i tržišnom inspekcijom“, rekla je Brnabić novinarima u Vranju gde je posetila kompaniju Britiš amerikan tobako (BAT).

Premijerka je navela da Ministarstvo finansija priprema izmene i dopune Zakona o duvanu koji će doprineti suzbijanju nelegalne trgovine duvanom.

Govoreći o borbi protiv sive ekonomije u duvanskoj industriji, Brnabić je istakla ogroman doprinos kompanija kao što su Britiš amerikan tobako (BTA) i „Filip Moris“ koje posluju u Srbiji.

„Sugerišu nam gde su praktični problemi i kako da izmenama zakona sprečimo zloupotrebe na tržištu duvana. Ogromna je podrška same privrede koja je i inicirala da se više posvetimo borbi protiv sive ekonomije“, rekla je premijerka i dodala da za kompanije to znači fer tržište i ravnopravnu konkurenciju, a za državu više sredstava u budžetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.