U trendu

RCC: Počinje regionalno takmičenje za jačanje turizma na Zapadnom Balkanu

Takmičenje pod nazivom „Futourismo“ u okviru kojeg se traže inovativna digitalna rešenja za jačanje turizma na Zapadnom Balkanu, počinje danas i traje do 23. februara, saopštio je Savet za regionalnu saradnju (RCC).

Takmičenje organizuju RCC i projekat promocije turizma koji finansira Evropska unija, a šest najdelotvornijih i najinovativnijih predloga biće nagradjeno sa po 15.000 evra.

Kako je saopšteno, digitalna rešenja će imati pozitivan učinak na zadržavanje radnih mesta, nastavak poslovanja i promociju regiona kao turističke destinacije.

„Futourismo“ je regionalno takmičenje u okviru kojeg se pozivaju novoosnovane male firme, preduzetnici, organizacije i drugi da predlože i razviju inovativna tehnološka digitalna rešenja koja će imati pozitivan uticaj na budućnost turizma u šest ekonomija Zapadnog Balkana.

„Kako bismo podržali region da se prilagodi do tada nezapamćenoj situaciji u kojoj smo se našli zbog pandemije, prošle godine smo organizovali takmičenje ‘Balkathon’ za najbolje digitalno rešenje na Zapadnom Balkanu… Sada ponovo donosimo novinu sa još odvažnijim takmičenjem ‘Futourismo’. Turizam je teško pogodjen, a ovo je naš doprinos da mu pomognemo da ponovo stane na noge. I to sa novim, inovativnim idejama za novo vreme koje je pred nama“, rekla je generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu.

Više informacija o takmičenju možete pronaći na rcc.int/futourismo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.