najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rebalansom budžet Vojvodine veći za 1,72 milijarde dinara

Pokrajinska vlada je danas utvrdila predlog rebalansa budžeta Vojvodine za 2016. godinu u iznosu 59,5 milijardi dinara, što je za 1,72 milijarde više u odnosu na usvojeni budžet.

Kako je saopšteno posle sednice Pokrajinske vlade, predloženi rebalans izraz je, s jedne strane, revidirane procene ostvarenja tekućih prihoda i primanja, utvrdjenog viška prihoda nakon usvajanja završnog računa za 2015. godinu i prenetih neutrošenih sredstava iz ranijih godina.

Rebalans budžeta se predlaže i radi potpune realizacije usvojenih javnih politika, uskladjivanja sredstava za realizaciju javnih potreba i aktivnosti sa izmerenim efektima sprovodjenja, i radi izdvajanja sredstava za nove projekte za koje je procenjeno da se mogu realizovati do kraja fiskalne godine, navodi se u saopštenju

Dodaje se da je ukupan fiskalni deficit utvrdjen u iznosu od 3,11 milijardi dinara i pokriven je u potpunosti iz prenetih sredstava.

Pokrajinska vlada predložila je Ministarstvu saobraćaja da se odloži inicijativa preduzeća Infrastruktura železnice Srbije da se na Vojvodinu i lokalne samouprave prenesu prava upravljanja železničkom infrastrukturom na regionalnim i lokalnim prugama na teritoriji Vojvodine, dok se jedinice lokalne samouprave ne upoznaju sa stanjem pruga i mogućnostima upravljanja.

Ministarstvu je predloženo da se sa spiska pruga predloženih za prenošenje prava upravljanja na upravljača kojeg imenuje Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave izuzmu regionalnu prugu Rimski Šančevi – Orlovat i lokalne pruge: Bečej – Rimski Šančevi (u delu Žabalj – Rimski Šančevi) i Šid – Sremska Rača.

Na današnjoj sednici je Pokrajinska vlada donela i rešenje o imenovanju Petra Slankamenca, specijaliste neuropsihijatrije, za vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra Vojvodine, piše u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike