U trendu

Vrednost poslatih računa nagradne igre 70 milijardi dinara

Za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“, građani Srbije poslali su 8.565.007 koverata, a minimalna vrednost poslatih fiskalnih računa procenjuje se na 70 milijardi dinara.

Od te sume direktni prihod budžeta premašuje devet miliona evra, saopšteno je danas iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Kako je navedeno, svaki građanin Srbije u proseku poslao je 1,2 koverte, a prema procenama organizatora u nagradnoj igri je učestvovalo između 25 i 40 odsto stanovništva.

U nagradnom fondu našle su se 742 nagrade u vrednosti od 135.344.181,46 dinara, dok je, zaključno sa jučerašnjim danom, izdato ukupno 548 potvrda o dobitku i građani su preuzeli 351 nagradu, među kojima i četiri stana i 49 automobila „fijat 500l“.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave čestita svim dobitnicima, zahvaljuje se građanima na aktivnom učešću u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ i navodi da veliki uspeh te nagradne igre obavezuje da se radi na primeni Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije kako bi se obezbedili efikasniji nadzor na tokovima sive zone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.