najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: MMF hoće čistu situaciju, Teško u Srbijagasu, u EPS najteže

Premijer Aleksandar Vučić uveren je da će Srbija uspešno proći četvrtu i petu reviziju aranžmana s MMF-om, i istakao da je najteži deo posla reforma javnih preduzeća.

„Moramo da promenimo sebe, reformišemo naša javna preduzeća. U Železnicama ide dobro, ali je teško u Srbijagasu, mora da ide brže, ozbiljnije i temeljnije, a u EPS je najteže“, ukazao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

On je rekao da je zaključak MMF da je Srbija, i pored mnogih problema, makroekonomski i fiskalno stabilna, ali žele skroz „čistu situaciju“.

Problemi srpske ekonomije su razorena preduzeća, reforma javnih preduzeća i racionalizacija državne uprave, rekao je Vučić, ali se radi na rešavanju svih tih problema.

Premijer je rekao i da je do sada rešeno više od sto preduzeća, da je zaštićeno 10, kao i da su najveći problem RTB Bor i Resavica. Međutim, kako dodaje, ta preduzeća ne mogu da se zatvore, jer bi „istočna Srbija ostala bez posla i budućnosti“.

Vučih je kazao da je i juče predstavničima MMF rekao da postoje teški problemi, ali da se traži rešenje za ta preduzeća, što predstavnici te međunarodne institucije vide, ali oni traže „čistu situaciju“.

„To su stručni ljudi koji sve vide i zato su 2011. godine pobegli brzinom munje iz Srbije, a danas su ovde već više od godinu dana. MMF ima svoje zahteve, ali tako Srbija postaje bolja i uspešnija zemlja“, podvukao je premijer.

Srbija, kako je ukazao, mora da ubrza svoje reforme i da se uhvati u koštac sa problemima, za razliku od onih koji su godinma obmanjivali građane i sve gurali pod tepih.

(Tanjug)

1 komentar
  1. batamrca

    Kada je to komšija bio bolji gazda u tvojoj kući od tebe samog? Nikada, pa ni sad, samo suviše ste vi glupi daste bi to ukapirali.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike