U trendu

Advokati se žalili Povereniku za informacije od javnog značaja

Advokati Luka Jovanović, Čeda Kokanović i Goran Miličić iz Beograda podneli su danas Povereniku za informacije od javnog značaja žalbu na rešenje Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i rešenje Višeg javnog tužilaštva kojima su odbijeni zahtevi za pristup obdukcijskom nalazu pokojnog advokata Vladimira Cvijana.

U žalbama su istakli da su okolnosti pod kojima se saznalo za smrt Cvijana, izazvale brojne špekulacije u javnosti i medijima, i stvorili strahovanje da su njegovo povlačenje iz javnog života, nestanak i smrt povezani sa njegovim političkim angažmanom.

Advokati Jovanović, Kokanović i Miličić naglašavaju da žalbe predstavljaju podršku kolega utvrdjivanju okolnosti vezanih za smrt Vladimira Cvijana.

„Više puta smo u poslednjih mesec dana tražili od Advokatske komore Beograda da se aktivno uključi i traži informacije od državnih organa o smrti Vladimira Cvijana, ali komora osim saopštenja nije preduzela nijedan drugi korak, što ukazuje da javnosti neće biti saopštene sve bitne informacije“, naveli su oni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar