U trendu

AMSS: Dugačke kolone i čekanje na izlazak iz Hrvatske

Zadržavanja na izlazu iz Hrvatske na granici sa Srbijom su dugačka i stvaraju se kolone od nekoliko kilometara, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema podacima granične policije, koje prenosi AMSS, na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci čeka se čak i do 12 sati na izlazak iz Hrvatske, dok se kod Šida čeka oko sedam sati i kolone su dugačke nekoliko kilometra.

AMSS savetuje korišćenje alternativnih pravaca za zalazak iz Hrvatske – Bačka Palanka, Sot, Ljuba, Neštin ili Bogojevo.

Kako se navodi, na graničnom prelazu Horgoš trenutno nema zadržavanja, ali se u slučaju da se to stanje promeni savetuje korišćenje graničnih prelaza Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš dva koji rade od 7.00 do 19.00, kao i prelaz Bački Breg koji radi 24 sata.

AMSS je saopštio i da su putevi u Srbiji mokri ili prekriveni snegom i ledom, tako da je potrebna veća opreznost jer se smanjuje stabilnost vozila.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su trenutno prohodni, a upotreba zimske opreme obavezna.

Prema podacima javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na prilazima planinama važi zabrana za kamione s prikolicom i za šlepere. Zabrana važi na prilazu Kopaoniku iz pravca Brzeća kao i planini Goč. Zabrana važi i na deonici Jošanička Banja – Grčak.

Saobraćaj je obustavljen na u mestima Zavlake i Krupanj, kao i na deonicama Ub-Koceljeva i Pričević-Pecka, ali i na Starom Obrenovačkom putu, a kao alternativni pravac predložen je Novi Obrenovački put. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.