U trendu

Aranđelovac u šoku: Otac i zet tukli danima migrante na tavanu dok im je porodica spavala!

Deset migranata starosti od 12 do 25 godina pronađeni su u potkrovlju jedne porodične kuće u Aranđelovcu u akciji policije koja je tom prilikom uhapsila dva muškarca.

Glavni osumnjičeni je Dragan V., žitelj Aranđelovca čija je kuća i za koga se sumnja da je sa zetom organizovao ilegalni prevoz migranata sa granice do ovog grada.

Nakon što su mladim migrantima uzeli između 500 i 3.000 evra (po čoveku), oni su ih zaključali u potkrovlju uzevši im sve isprave, prenosi Blic.

Ispostavilo se da je tu počelo iživljavanje nad njima jer su ih danima tukli, mučili i izgladnjivali dajući im 2 obroka dnevno – parče hleba i jedno jaje.

Policija je okupirala Ulicu Jovana Skerlića u Aranđelovcu odradivši efikasnu akciju tokom koje je primećeno da su migranti u očajnom fizičkom stanju.

„Svo desetoro su bili u vidno izmučenom stanju, sa brojnim povredama i modricama po telu“, rekao je za Blic izvor MUP-a.

On navodi da je policija do kuće Dragana V. došla operativnim radom, prateći švercerske kanale prevoza migranata kroz Srbiju.

Tako se došlo do Dragana i njegovog zeta Srđana A. koji su zajedno bili u „poslu“.

„Dragan radi u jednoj aranđelovačkoj firmi, nije nikad pre pravio probleme, ali zet jeste. Svi znaju da voli da se kocka, duguje mnogo para, i moguće je da se zato i odlučio na ovaj posao pa je uvukao i tasta“, kažu komšije.

Draganova žena i ćerka nisu uhapšene. One su ostale u kući sa decom, ali i one su bile saučesnice, znale su šta se dešava u kući.

Policija je iz dvorišta Vukosavljevića odvezla 6 njihovih automobila.

Otkriveni migranti prebačeni su u Prihvatni centar na oporavak.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.