Arsenal u garaži direktno povezan sa onim iz Jajinaca

Policija je u utorak uveče u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašla još jedan arsenal oružja, koji se dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u subotu u blizini porodične kuće premijera Srbije.

Ukradeni automobil marke „reno megan“, u kome je pronađen dodatni arsenal oružja primećen je u subotu u poslepodnevnim satima u Jajinačkoj šumi, u neposrednoj blizini lokacije na kojoj je pronađen prvi arsenal, preneo je Pink tv.

U okviru istrage o pronađenom arsenalu u subotu, pripadnici MUP-a su u novobeogradskoj garaži u automobilu pronašli 400 grama trotila, dva puta po 200 grama, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva, kapisle, jedan revolver, automatski pištolj „hekler i hok“, kao i veću količinu municije.

Reč je o eksplozivu velike razorne moći.

Taj eksploziv služi za rušenje objekata i upotrebljava se u građevinarstvu, rudarstvu i vojnoj industriji, kada je reč o legalnoj upotrebi, ali ga koriste i kriminalci kada organizuju različite likvidacije.

Razorna moć ovog eksploziva je, prema rečima stručnjaka, pet puta jača od klasičnog eksploziva.

To je stabilan eksploziv, može dugo da se skladišti, a kriminalci ga koriste postavljanjem ispod vozila i ativiraju ga daljinski uglavnom preko mobilnog telefona.

Količina pronađenog eksploziva je apsolutno dovoljna da sruši manju zgradu, ali isto tako i da uništi blindirani automobil.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.