U trendu

Bizarno: Par iz Niša godinama uglednog lekara držao kao roba

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv vanbračnih supružnika N.N. iz Niša i D.P. iz Loćike kod Aleksinca zbog sumnje da su više od dve godine u cilju eksploatacije držali u ropstvu uglednog niškog kardiologa kojeg su primorali da napusti porodičnu kuću i tri godine živi na ulici i daje im svoja mesečna primanja.

Oni su uhapšeni u martu ove godine, a na teret im se stavlja krivično delo trgovina ljudima jer su su u periodu od marta 2019. godine do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih, davao im sva mesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klici gde je angažovan kao lekar kardiolog, ali je neretko bio primoran i da dodatno pozajmljuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe, pišu „Novosti“.

Sumnja se da je doktor torturu trpeo i mnogo duže od dve godine, a u strahu od pretnji da će mu ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

Ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima.

Tokom dana je radio na privatnoj klinici, ali je N.N i D.P. koji su posedovali njegovu platnu karticu uredno obaveštavao o broju pregledanih pacijenata, a kada završi sa poslom, boravio je po hodnicima zgrada, parkovima ili u automobilu koji su okrivljeni koristili, a koji je iznajmljivao i plaćao sam doktor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar