U trendu

Carina Srbije našla pošiljke robe bez dokumentacije

Ministarstvo finansija Srbije je danas saopštilo da su carinici našli poštanske pošiljke krijumčarene robe.

Carinici su 8. maja prilikom kontrole pošiljaka iz Subotice otkrili u magacinu jedne kurirske službe u Beogradu veliku količinu robe stranog porekla, trgovačkog karaktera, bez dokumentacije o poreklu i dažbinama.

Zaplenjene su pošiljke steroida, suplemenata za golubove, mobilnih telefona, kupaćih kostima i obuće, „očigledno namenjenih daljoj preprodaji“, piše u saopštenju.

Carinici su našli 70 pari obuće „najk“, „adidas“, „konvers“, „puma“ i „ribok“ koje su tri pošiljaoca slala primaocima širom Srbije.

Jedna od pošiljki sadržala je 46 kutija steroida „stanozolol“, „oksandrolon“, propeks“ i „kats-testosteron miks“, koje koriste „bodibilderi“.

U drugoj pošiljci otkriveno je 50 kilograma suplemenata „runfrid“, za golubove.

Jedanaest novih mobilnih telefona „soni“, „huavej“, i „samsung“ carinici su našli u više pošiljki koje je isti pošiljalac slao iz Subotice raznim primaocima u Srbiji.

U jednoj pošiljki je „otkriveno gotovo 500 ženskih kupaćih kostima i muških kupaćih gaća“, navelo je Ministarstvo

Narednog dana, 9. maja, pri „dubinskoj kontroli“ na putu Raška-Kraljevo, kod Bogutovca je zaustavljen kombi kurirske službe, kraljevačkih registarskih oznaka, u kojem je takođe otkrivena raznovrsna krijumčarena roba: 80 trenerki, 50 helanki i šortseva i četiri prskalice koje se koriste u poljoprivredi.

Tu robu, „očigledno trgovačkog karaktera“, nije pratila „adekvatna dokumentacija“, a delom je utvrđena i povreda prava intelektualne svojine robnih marki „najk“ i „adidas“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.