U trendu

Carinici otkrili pištolj među čvarcima

Na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u Srbiju carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine municije, a među sakrivenim predmetima u plastičnoj posudi sa čvarcima otkriven je pištolj sa municijom.
Carinici su juče na graničnom prelazu Horgoš u kombiju zrenjaninskih registarskih oznaka kojim su upravljala dvojica srpskih državljana pronašli veliku količinu krijumčarene municije.

„Među polovnim stvarima pronađene su dve kutije sa arsenalom različite municije: redenik sa preko 40 bojevih, svetlećih i manevarskih metaka kalibra 7,62mm za automatsko oružje, tri metka kalibra 2,2mm za malokalibarsku pušku, tri metka kalibra 7,65 mm, šest metaka za pištolj kalibra 9mm, šest metaka većeg kalibra, 10 komada lovačke municije kalibra 12mm i preko 150 različitih patrona za gasni pištolj“, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Dodaje se da je juče, na izlazu graničnog prelaza Kelebija, u jednoj pošiljci prevoženoj autobusom pronađen pištolj skriven u čvarcima.

Poštolj marke „Crvena zastava“ 9mm sa sedam metaka otkriven je prilikom detaljnog pregleda autobusa danskih registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Vrnjačka Banja – Pariz.

U jednoj od torbi koja je kao pošiljka autobusom poslata u Pariz, pronađena je plastična posuda sa čvarcima, među kojima se nalazio i zakamufliran pištolj sa municijom.

„U oba slučaja, prekršioci su zajedno sa oružjem i municijom predati policiji“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.