U trendu

Dačić sa grčkim ministrom unutrašnjih poslova o hapšenju Srba na Zakintosu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Atini sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom o hapšenju šestorice srpskih državljana na ostrvu Zakintos zbog sumnje da su umešani u ubistvo 22-godišnjeg Amerikanca.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačiću je grčki ministar obećao svu pomoć kako bi se utvrdila puna istina o dogadjaju u Laganasu.

Ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević i konzul Milan Vukosavljević krenuli su na Zakintos kako bi obišli pritvorene srpske državljane a kako se navodi, konzul će prisustvovati sutrašnjem saslušanju pritvorenih Srba.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je ranije da je šest srpskih državljana uhapšeno na grčkom ostrvu Zakintos u okviru istrage povodom ubistva državljanina SAD u mestu Laganas.

Grčke vlasti saopštile su ranije da su 34-godišnji Grk i 32-godišnji Britanac srpskog porekla uhapšeni pošto je američki turista pretučen na smrt u baru na grčkom ostrvu Zakintos.

Po navodima policije te zemlje, 22-godišnjeg Amerikanca je na smrt pretukla grupa ljudi u baru u oblasti Lagana, u kojoj je učestalo siledžijsko ponašanje stranih turista.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.