U trendu

Dejanu Puzigaći 12 godina zatvora za ubistvo Brisa Tatona

Viši sud u Beogradu osudio je danas Dejana Puzigaću na 12 godina zatvora za teško ubisto u saučesništvu francuskog navijača Brisa Tatona.

Taj sud izrekao je, nakon što je po treći put ponovljeno sudjenje, prvostepenu presudu Dejanu Puzigaći optuženom da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je u decembru 2018. prvostepenu presudu Višeg suda kojom je Puzigaća u maju 2018. godine bio osudjen na 12 godina zatvora.

Puzigaća je šest godina bio u bekstvu, zbog čega je u odsustvu osudjen na 32 godine zatvora, da bi potom Apelacioni sud tu presudu smanjio na 14 godina zatvora.

Ponavljanje sudjenja Dejanu Puzigaći odobreno je nakon njegovog hapšenja u Grčkoj 2016. godine i izručenja Srbiji.

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava a na sudjenjima se pojavljivao u monaškoj mantiji.

Puzigaća, koji se tereti za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, nalazi se u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od izručenja iz Grčke.

Bris Taton (28) je prebijen 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, u centru Beograda, uoči utakmice Partizana i francuskog Tuluza.

Njega je pretukla grupa navijača, a preminuo je 12 dana kasnije od zadobijenih povreda.

Osim Puzigaće i Djordja Prelića, koji je nedavno pravosnažno osudjen na 10 godina zatvora, svi ostali optuženi za umešanost u Tatonovo ubistvo pušteni su iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

(Beta)

Napišite komentar