U trendu

Detalji smrti tinejdžerke iz Sombora: Nikolini narkoman dao lek za odvikavanje od heroina?

Nikolina S. (17) pronađena je u subotu oko 7:30 ujutru kako leži bez svesti ispred svoje kuće u Odžacima kod Sombora, dok se ispod nje nalazilo bicikl.

Na lice mesta izašla je ekipa Hitne pomoći koja je devojku prevezla u bolnicu, ali su tamo lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Prema pisanju domaćih medija, devojčica je u džepu imala bočicu “rivotrila”, i jednu tabletu “buprenorfina”. “Rivotril” je lek koji služi za smanjenje napetosti, nervoze i anksioznosti, odnosno za smirenje, a “buprenorfin” se koristi kao terapija za skidanje sa heroina. Ukoliko se zloupotrebljavaju, mogu da dovedu do zavisnosti.

– Nikolina se odvezla kod Stevana biciklom usred noći, oko 2:30 sati. Pre nego što je pošla kod njega, popila je “rivotril”. Žalila se da joj je loše, pa su, kako se sumnja, zajedno u njegovom stanu pušili džoint, a Stevan joj je navodno zatim dao da popije i tabletu “buprenofrina”, a drugu da ponese sa sobom. Nekoliko sati kasnije, devojka je krenula nazad kući biciklom, a Stevan ju je ispratio do kraja svoje ulice. Međutim, kada je stigla ispred svoje kuće, pozlilo joj je pa se srušila i pala preko svog bicikla – navodi izvor upoznat sa slučajem.

Meštani su joj, prema pisanju medija, pritrčali u pomoć i polivali je vodom. U jednom trenutku se osvestila i počela da priča nepovezano. Rekla je kratko da joj se samo smračilo i spomenula je da je popila neke lekove.

Prema rečima izbora bliskog istrazi, Stevan R. je lečeni narkoman, a odranije je poznat policiji koja ga je u više navrata privodila zbog različitih krivičnih dela.

Rezultati obdukcije koja se trenutno radi u novosadskom Institutu za sudsku medicinu rasvetliće sve okolnosti koje su prethodile incidentu zato što postoji osnovana sumnja da je Nikolina imala zdravstvenih problema kao i da je konzumiranje droge koju joj je dao Stevan R. samo dodatno pogoršalo stanje nesrećne devojke.

Stevanu R. se na teret stavljaju dva krivična dela: omogućavanje uživanja opojnih droga (za koje preti do 15 godina zatvora jer je u ovom slučaju nastupila smrt osobe) i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (s obzirom na to da se sumnja da je on prodao drogu maloletnici, prijeti mu kazna zatvora do 15 godina).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.